fbpx

Храната на дребните породи кучета?

Храната на дребните породи кучета

Често хората не знаят, че хранителните нужди на кучетата от дребни породи се различават от тези на едрите породи. Не само размерът на гранулите е важен!

Кучетата от дребни породи имат по-бърз метаболизъм в сравнение с едрите породи кучета. Дребните породи имат много по-високи енергийни нужди на килограм телесно тегло и следователно се нуждаят от храна с по-високо съдържание на калории, богата на хранителни вещества.

Анатомично, дребните породи имат и по-малки стомаси, така че не могат да консумират големи количества. Поради това е важно да се хранят с храни за дребни породи, които са специално създадени, за да поддържат хранителните им нужди, така че да могат да получат всичко необходимо в по-малка порция.

Нашите храни за дребни породи без зърно са разработени с по-високо ниво на суров протеин и сурови мазнини в сравнение със стандартните ни рецепти за кучета над една година. Това спомага да се осигури по-високо съдържание на калории за поддържане на повишените им енергийни нужди. Тези рецепти съдържат също висококачествени и високо смилаеми прясно приготвени протеини. Високата смилаемост е особено важна за дребните породи, за да се гарантира лесното храносмилане на малките им коремчета. И разбира се, всички рецепти имат по-малък размер на гранулите и спомагат за поддържане на усната хигиена.

bg_BGBulgarian