fbpx

Статии

Що е то MOS и FOS? 

Що е то MOS и FOS?

В Dog Vision използваме два различни вида пробиотици, наречени MOS – мано-олигозахариди и FOS – фрукто-олигозахариди.


Пробиотиците като MOS и FOS се срещат в природата в растения като лука, цикорията, чесъна, аспержите, банана и артишока и спомагат за правилното функциониране на храносмилателната система.


 

Също като при хората, дебелото черво на домашния ни любимец съдържа много бактерии, които помагат за разграждането на някои от компонентите на храните. В дебелото черво на домашните ни любимци има много добри бактерии или пробиотици, като Lactobacillus и Bifidobacterium и MOS и FOS се използват като източник на храна за тези бактерии, позволявайки им да растат и да се размножават.

По този начин спират растежа на лошите бактерии. Лоши бактерии са например Salmonella и Clostridium, които понякога могат да надделеят, причинявайки храносмилателни проблеми и неразположение на домашния ви любимец.


 

 

Използваме пробиотиците MOS и FOS, за да да увеличим броя на здравите, добри бактерии в храносмилателната система на домашния ви любимец, като по този начин целим да се намали и броя на лошите бактерии.

DOG VISION е хипоалергенна храна! 

DOG VISION
е хипоалергенна храна

Нашите хипоалергенни рецепти съдържат натурални,
най-ценни хранителни вещества, не съдържат хранителни алергени.

Месото в рецептите ни е или прясно или прясно приготвено,
без месно брашно – само най-добрите естествени съставки, всички избрани заради
високото си хранително съдържание, за да поддържат домашния Ви любимец в топ
форма.

Отсъствието на евтини заместители в храните ни и други
ненужни съставки може да е особено полезно за домашни любимци с алергии и
чувствителност, а също така да помогне при проблеми с хиперактивността и други
подобни поведенчески проблеми.
Някои домашни любимци са чувствителни към протеините,
съдържащи се в месата, затова предлагайки им внимателно подбрана рецепта с
единичен протеин може да се помогне за успокояване и намаляване на
възпаленията…

Какво представляват DOG VISION Functional лакомствата? 

Какво представляват DOG VISION Functional лакомствата?

Ако искате да зарадвате кучето си с нещо повече от вкусно лакомство, награда или похвала, и искате лакомството да е здравословно, разгледайте нашите Functional лакомства. Всъщност те са хранителни добавки и лакомство в едно, и както подсказва името им, има разнообразие, от което да си изберете.

Functional лакомствата са нещо ново и ние сме възхитени от тях! Основното им предимство е, че са подходящи за кучета със специални хранителни нужди, независимо дали това е непоносимост към храна, или са възрастни кучета, или имат хронично заболяване.

Те не съдържат зърнени храни или картофи. Напротив, те съдържат функционални съставки като лактобацили, флуови съставки (спомагат за усвояването на хранителните вещества, така че нищо да не се губи) и различни билки и минерали. Кучетата със специални диети по здравословни причини няма нужда да се лишават вече от лакомства.

Това не е просто лакомство, то има добавена стойност под формата на полза за здравето на кучето. Какво повече може да желае човек от това да награждава кучето си с вкусен, месен и здравословен деликатес. И има толкова много видове, които можете да редувате съобразно текущите му нужди. Ето какво ще ви предложим ние:

ЛАКОМСТВА

 

 

CALMING Functional treat – за облекчаване на стреса и безпокойството, и за подпомагане на храносмилането.

IMMUNE Functional treat – за поддържане на имунната система и доброто здраве на домашния любимец.

SKIN&COAT Functional treat – за поддържане на здрава кожа и лъскава козина.

DENTAL Functional treat с активен въглен – за намаляване натрупването на зъбен камък и за поддържането на добра устна хигиена.

DIGESTIVE Functional treat с пребиотик и пробиотик – за стимулиране правилното движение на червата и растежа на полезните бактерии, от които зависи здравословното състояние на стомашно-чревния тракт.

 

Можете да редувате лакомствата според текущото състояние на кучето, или да ги комбинирате. В някои случаи, те могат напълно да заместят някоя хранителна добавка.

Опитахте ли вече от нашите функционални лакомства? Кучето ви ги хареса, нали?