fbpx

Статии

brizy_dc_post_title 

Защо храната на кучетата да е без зърно?

Кучетата от всички размери, от чихуахуа до немски дог, са се развили като месоядни животни и менюто им включва високо съдържание на месо. Всички месоядни трудно смилат зърно. Това е поради факта, че те нямат ензима, наречен амилаза в слюнката си, който помага при разграждането на нишестените въглехидрати.

Нашата храна е разработена с нулево съдържание на зърно в рецептите, за да създадем храна с високо съдържание на месо. Високото и качество имитира възможно най-близко естествената им диета с лекотата и простотата на пълноценна суха храна. Това означава не само здрав корем, блестяща козина и отлично здраве, но и много по-малко екскременти, които собствениците им да изчистят!

brizy_dc_post_title 

Храната на едрите породи кучета

Ако кучето ви попада в графата между 25 кг и 44 кг, той или тя е в категорията за едри породи. Този тип кучета имат по-дълъг период на растеж, като достигат зряла възраст на 15-месечна възраст. Кучетата от едри породи обикновено имат по-бавен метаболизъм и нужда от по-голяма активност. Диетата им трябва да е съобразена с поддържането на здрави кости и стави, тъй като са предразположени към ставни проблеми.

Размерът на гранулите:

Рецептата за Grain free храната ни с пуешко месо за едри породи кучета е с по-едри гранули, за да забави процеса на хранене, и за да осигури по-дълго време за наслаждаване на храната. Размерът и теглото на кучетата от едри породи може да създаде напрежение в ставите им, затова нашите рецепти са създадени за оптималното им развитие и за да осигурят хранителни вещества, които да ги поддържат здрави.

Ползите от пуешкото месо в рецептата ни за едри породи?

Голямата мускулна маса изисква изключително голяма кожа, която да защитава тялото на кучето. И тъй като кожата е най-големият орган на тялото, тя трябва добре да се поддържа! Пуешкото месо е източник на протеини, богат на незаменими аминокиселини. С ниско съдържание на мазнини е и е добър източник на основни хранителни вещества като рибофлавин, калий и селен. Тези компоненти са полезни за стимулиране на растежа, възстановяването и обновяването на клетки, които спомагат както за поддържането на мускулната маса, така и за поддържането на здрава кожа и красива козина.

brizy_dc_post_title 

Храната на дребните породи кучета

Често хората не знаят, че хранителните нужди на кучетата от дребни породи се различават от тези на едрите породи. Не само размерът на гранулите е важен!

Кучетата от дребни породи имат по-бърз метаболизъм в сравнение с едрите породи кучета. Дребните породи имат много по-високи енергийни нужди на килограм телесно тегло и следователно се нуждаят от храна с по-високо съдържание на калории, богата на хранителни вещества.

Анатомично, дребните породи имат и по-малки стомаси, така че не могат да консумират големи количества. Поради това е важно да се хранят с храни за дребни породи, които са специално създадени, за да поддържат хранителните им нужди, така че да могат да получат всичко необходимо в по-малка порция.

bg_BGBulgarian