fbpx

Статии

Защо храната на кучетата да е без зърно ? 

Защо храната на кучетата да е без зърно?

Кучетата от всички размери, от чихуахуа до немски дог, са се развили като месоядни животни и менюто им включва високо съдържание на месо. Всички месоядни трудно смилат зърно. Това е поради факта, че те нямат ензима, наречен амилаза в слюнката си, който помага при разграждането на нишестените въглехидрати.

Нашата храна е разработена с нулево съдържание на зърно в рецептите, за да създадем храна с високо съдържание на месо. Високото и качество имитира възможно най-близко естествената им диета с лекотата и простотата на пълноценна суха храна. Това означава не само здрав корем, блестяща козина и отлично здраве, но и много по-малко екскременти, които собствениците им да изчистят!

Храната на едрите породи кучета 

Храната на едрите породи кучета

Ако кучето ви попада в графата между 25 кг и 44 кг, той или тя е в категорията за едри породи. Този тип кучета имат по-дълъг период на растеж, като достигат зряла възраст на 15-месечна възраст. Кучетата от едри породи обикновено имат по-бавен метаболизъм и нужда от по-голяма активност. Диетата им трябва да е съобразена с поддържането на здрави кости и стави, тъй като са предразположени към ставни проблеми.

Размерът на гранулите:

Рецептата за Grain free храната ни с пуешко месо за едри породи кучета е с по-едри гранули, за да забави процеса на хранене, и за да осигури по-дълго време за наслаждаване на храната. Размерът и теглото на кучетата от едри породи може да създаде напрежение в ставите им, затова нашите рецепти са създадени за оптималното им развитие и за да осигурят хранителни вещества, които да ги поддържат здрави.

Ползите от пуешкото месо в рецептата ни за едри породи?

Голямата мускулна маса изисква изключително голяма кожа, която да защитава тялото на кучето. И тъй като кожата е най-големият орган на тялото, тя трябва добре да се поддържа! Пуешкото месо е източник на протеини, богат на незаменими аминокиселини. С ниско съдържание на мазнини е и е добър източник на основни хранителни вещества като рибофлавин, калий и селен. Тези компоненти са полезни за стимулиране на растежа, възстановяването и обновяването на клетки, които спомагат както за поддържането на мускулната маса, така и за поддържането на здрава кожа и красива козина.

Храната на дребните породи кучета? 

Храната на дребните породи кучета

Често хората не знаят, че хранителните нужди на кучетата от дребни породи се различават от тези на едрите породи. Не само размерът на гранулите е важен!

Кучетата от дребни породи имат по-бърз метаболизъм в сравнение с едрите породи кучета. Дребните породи имат много по-високи енергийни нужди на килограм телесно тегло и следователно се нуждаят от храна с по-високо съдържание на калории, богата на хранителни вещества.

Анатомично, дребните породи имат и по-малки стомаси, така че не могат да консумират големи количества. Поради това е важно да се хранят с храни за дребни породи, които са специално създадени, за да поддържат хранителните им нужди, така че да могат да получат всичко необходимо в по-малка порция.

bg_BGBulgarian