fbpx

Храната на едрите породи кучета

Храната на едрите породи кучета

Ако кучето ви попада в графата между 25 кг и 44 кг, той или тя е в категорията за едри породи. Този тип кучета имат по-дълъг период на растеж, като достигат зряла възраст на 15-месечна възраст. Кучетата от едри породи обикновено имат по-бавен метаболизъм и нужда от по-голяма активност. Диетата им трябва да е съобразена с поддържането на здрави кости и стави, тъй като са предразположени към ставни проблеми.

Размерът на гранулите:

Рецептата за Grain free храната ни с пуешко месо за едри породи кучета е с по-едри гранули, за да забави процеса на хранене, и за да осигури по-дълго време за наслаждаване на храната. Размерът и теглото на кучетата от едри породи може да създаде напрежение в ставите им, затова нашите рецепти са създадени за оптималното им развитие и за да осигурят хранителни вещества, които да ги поддържат здрави.

Ползите от пуешкото месо в рецептата ни за едри породи?

Голямата мускулна маса изисква изключително голяма кожа, която да защитава тялото на кучето. И тъй като кожата е най-големият орган на тялото, тя трябва добре да се поддържа! Пуешкото месо е източник на протеини, богат на незаменими аминокиселини. С ниско съдържание на мазнини е и е добър източник на основни хранителни вещества като рибофлавин, калий и селен. Тези компоненти са полезни за стимулиране на растежа, възстановяването и обновяването на клетки, които спомагат както за поддържането на мускулната маса, така и за поддържането на здрава кожа и красива козина.

 

 

bg_BGBulgarian